Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Ushqimet e procesuara shkaktojnë diabet

Pijet e sheqerosura, patetinat, ushqimet e përgatitura jashtë  – cilësohet si ushqime të procesuara që përmbajnë numër të madh të adetivëve.

Hulumtuesit prej vitesh, kanë lidhur këto ushqime me sëmundje si: kanceri, diabeti e sëmundjet kardiovaskulare.

Dr. Bernard Srour, nga Universiteti i Parisit, ka ekzaminuar shprehitë e ushqimit të më shumë se 100 mijë personave dhe i ka publikuar ato të dhëna në revistën JAMA Internal Medicine.

Srour dhe kolegët e tij kanë gjetur një lidhshmëri mes ushqimeve të procesura dhe tipit 2 të diabetit./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë