Pre, Dhj 3, 2021
Banner Top
Banner Top
Tri kapje flokësh që ju bëjnë me dhimbje koke; Mësoni cilat janë ato

Dhimbjet e kokës mund të shkaktohen nga disa faktorë: stresi, presioni i lartë i gjakut, një lëndim, madje edhe moti. Mënyra se si i mbani flokët mund të jetë gjithashtu një faktor. Disa modele flokësh që bëjnë presion në lëkurën e kokës mund të shkaktojnë dhimbje.

Flokët e kapura bisht: Ka nerva shumë të ndjeshëm nën gjëndrat e flokëve dhe në lëkurën e kokës. Flokët bisht mund të shkaktojnë një ndjenjë tensioni në disa nerva, të cilat, nga ana tjetër, mund të shkaktojnë dhimbje koke. Kjo gjendje është mjaft e zakonshme dhe njihet si “sindroma e bishtit”.

Fashat e kokës: Ata që mbajnë mbështjellës kokën me shall ose aksesorë të ndryshëm mund të kenë gjithashtu dhimbje koke. Quhet dhimbje koke kompresionuese dhe mund të ndodhë kur diçka e shtrënguar në kokën tuaj ushtron presion të vazhdueshëm.

Gërshetat: Gërshetat që janë të kapura shumë fort mund të shkaktojnë gjithashtu dhimbje koke. Kur flokët gërshetohen shumë fort, kjo krijon presion shtesë në lëkurën e kokës dhe, përveçse dëmton flokët, mund të shkaktojë dhimbje koke. Ekspertët besojnë se disa njerëz preken më shumë se të tjerët. /Living

Arkiva

Kategoritë