Hën, Nën 29, 2021
Banner Top
Banner Top
Të jetosh me COVID-19: Izraeli ndryshon strategji ndërsa varianti Delta vazhdon të godasë

Katër javë më parë, Izraeli po festonte kthimin në jetën normale në betejën e tij me Covid-19.

Pas një vaksinimi të shpejtë që kishte ndaluar infeksionet dhe vdekjet e coronavirusit, izraelitët kishin ndaluar të mbanin maska për fytyrën dhe kishin braktisur të gjitha rregullat e distancimit shoqëror.

Pastaj erdhi varianti më infektues Delta, dhe një rritje e rasteve që e kanë detyruar kryeministrin Naftali Bennett të rivendosë disa kufizime të Covid-19 dhe të rimendojë strategjinë.

Nën atë që ai e quan një politikë të “shtypjes së butë”, qeveria dëshiron që izraelitët të mësojnë të jetojnë me virusin – duke përfshirë kufizimet më të pakta të mundshme dhe duke shmangur një bllokim të katërt kombëtar që mund të dëmtojë më tej ekonominë, përcjell Telegrafi.

Ndërsa shumica e izraelitëve në grupet e rrezikut tani janë vaksinuar kundër Covid-19, Bennett po beson se më pak njerëz sesa më parë do të sëmurën kur infeksionet të rriten.

“Zbatimi i strategjisë do të përfshijë marrjen e rreziqeve të caktuara, por në konsideratën e përgjithshme, përfshirë faktorët ekonomikë, ky është ekuilibri i nevojshëm”, citohet të ketë thënë Bennett javën e kaluar.

Zbatimi i saj, vënë në pah mediat, do të përfshijë monitorimin e infeksioneve, inkurajimin e vaksinimeve, testimin e shpejtë dhe fushatat informuese rreth maskave të fytyrës.

Sidoqoftë, strategjia e Bennett, ashtu si ajo e qeverisë britanike, është vënë në dyshim nga disa shkencëtarë edhe pse shumë shkencëtarë të tjerë janë mbështetës.

Arkiva

Kategoritë