Mar, Pri 2, 2024
Banner Top
Banner Top
Studim: Stërvitja e rregullt sjell më pak pagjumësi

Njerëzit fizikisht aktivë kanë një rrezik më të ulët të simptomave të pagjumësisë dhe kohëzgjatjes ekstreme të gjumit, të gjatë dhe të shkurtër”, shprehet Dr. Erla Björnsdóttir, eksperte e gjumit dhe mësuese e studiuese me kohë të pjesshme në Universitetin e Reykjavik.

Ushtrimet dhe stërvitja e rregullt, sipas një studimi të ri në SHBA, iu ndihmojnë të bëni një gjumë të rehatshëm.

Pjesëmarrësit në nëntë vende evropiane u anketuan në lidhje me shpeshtësinë, intensitetin dhe kohëzgjatjen e aktivitetit fizik, si dhe simptomat e pagjumësisë, sa orë gjumë flenë çdo natë dhe ndjenjën e përgjumjes gjatë ditës.

Ata që ishin vazhdimisht aktivë kishin 55% më shumë gjasa të flinin normalisht, ata që flinin 6 deri në 9 orë në natë dhe ata që filluan të merreshin me aktivitete fizike, kishin 21% më shumë gjasa që të flinin normalisht

Youtube

Arkiva

Kategoritë