Die, Jan 23, 2022
Banner Top
Banner Top
Sot – Dita Botërore e Anesteziologëve

Fotoja: Ilustrim

Sot, në mbarë botën, shënohet Dita Botërore e Anesteziologëve.

Dita Botërore e Anestezisë shënohet për nder të demonstrimit të parë të suksesshëm të anestezionit nga William Thomas Green Morton më 16 tetor të vitit 1846 në Spitalin e Përgjithshëm të Massachusetts në Boston, SHBA. Në Kosovë, gjatë pandemisë, 55 anesteziologë kanë mbajtur pesë njësi intenzive dhe 36 salla operative

Arkiva

Kategoritë