Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Simptomat nga tensioni i ulët gjakut

Kur flitet për presionin e lartë të gjakut, zakonisht flitet për hipertenisonin por jo më pak i dëmshëm është edhe presioni i ulët i gjakut!

Përndryshe tensioni i ulët i gjakut, njihet si hypotesnion dhe ndodhë kur tensioni bie në nivelin 90 me 60 ose edhe më ulët.

Por çfarë e shkakton atë?

Tensioni i ulët i gjakut, shkaktohet nga medikamentet ose edhe ndonjë sëmundje e fshehtë e trupit.

Pacientët që kanë tension të ulët të gjakut mund të përjetojnë: marramendje, përzierje të stomakut, lodhje, lëkurë të zbehtë, frymëmarrje të shpejtë e shikim të turbulluar. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë