Enj, Maj 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Simptomat e dhimbjes së kokës së tipit tension

Dhimbja e kokës e tipit tension (TTH) është përgjithësisht një dhimbje e lehtë deri në mesatare që shpesh përshkruhet si ndjesi si një rrip i ngushtë rreth kokës. Një dhimbje koke e tipit tension është lloji më i zakonshëm i dhimbjes së kokës, por shkaqet e saj nuk janë kuptuar mirë.

Ekzistojnë trajtime për dhimbje koke të tipit tension. Menaxhimi i një dhimbje koke të tipit tension është shpesh një ekuilibër midis praktikimit të zakoneve të shëndetshme, gjetjes së trajtimeve efektive jo-drogave dhe përdorimit të medikamenteve në mënyrë të përshtatshme.

Shenjat dhe simptomat e një dhimbje koke të tipit tension përfshijnë:

Dhimbje koke e shurdhër dhe e dhimbshme

Ndjenja e shtrëngimit ose presionit në të gjithë ballin ose në anët dhe pjesën e pasme të kokës

Ndjeshmëri në muskujt e kokës, qafës dhe shpatullave

Dhimbjet e kokës të tipit tension ndahen në dy kategori kryesore – episodike dhe kronike

Arkiva

Kategoritë