Mar, Maj 17, 2022
Banner Top
Banner Top
Simptomat e depresionit që nuk duhen anashkaluar

Njohja e simptomave të depresionit mund të jetë vërtet e rëndësishme kur bëhet fjalë për mbështetjen e një personi të dashur.

Kur bëhet fjalë për depresionin, humori i vazhdueshëm i ulët ka të ngjarë të jetë simptoma e parë e mundshme që do të dalloni tek një i dashur.

Ata mund të duken të tërhequr, të qetë dhe vazhdimisht të trishtuar, potencialisht më pak të dashur se zakonisht, si dhe më pak komunikues.

NHS thotë se një simptomë kryesore e depresionit është “të mos marrësh asnjë kënaqësi nga jeta” dhe një humbje ose mungesë interesi, veçanërisht për gjërat që dikush normalisht i shijon dhe i pret me padurim, shkruan The Sun.

Të gjithëve na është dashur të përshtatemi me ndryshimet në rutinat tona falë pandemisë.

Midis punës në shtëpi, shkollimit në shtëpi, bllokimeve dhe izolimit, rutinat kanë dalë jashtë dritares për shumë prej nesh, por për disa njerëz, ndryshimet në sjellje mund të tregojnë depresion.

Disa njerëz me depresion gjejnë ndryshime në oreksin dhe peshën e tyre, kanë çrregullime në gjumë ose braktisin hobit e tyre dhe tërhiqen nga rrethet shoqërore.

Nëse i dashuri juaj ndihet në depresion, ai gjithashtu mund të fillojë të humbasë interesin për mënyrën se si duken.

Ata mund të thonë se “nuk ka kuptim” të bëjnë përpjekje duken mirë, e kjo vjen si rezultat i vetëvlerësimit të ulët dhe ndjenjave të pavlefshmërisë.

Arkiva

Kategoritë