Mar, Maj 17, 2022
Banner Top
Banner Top
Simptomat e depresionit pas lindjes

Depresioni pas lindjes mund të ngatërrohet në fillim me dëshpërimin e foshnjës – por shenjat dhe simptomat janë më intensive dhe zgjasin më gjatë dhe përfundimisht mund të ndërhyjnë në aftësinë tuaj për t’u kujdesur për fëmijën tuaj dhe për të trajtuar detyra të tjera të përditshme. Simptomat zakonisht zhvillohen brenda javëve të para pas lindjes, por mund të fillojnë më herët – gjatë shtatzënisë – ose më vonë – deri në një vit pas lindjes.

Shenjat dhe simptomat e depresionit pas lindjes mund të përfshijnë:

Humor në depresion ose ndryshime të rënda të humorit

E qara e tepërt

Vështirësi në lidhjen me fëmijën tuaj

Tërheqja nga familja dhe miqtë

Humbja e oreksit ose ngrënia shumë më tepër se zakonisht

Pamundësia për të fjetur (pagjumësia) ose gjumi i tepërt

Lodhje e madhe ose humbje e energjisë

Reduktuar interesin dhe kënaqësinë në aktivitetet që keni shijuar më parë

Irritim dhe zemërim i fortë

Frika se nuk je nënë e mirë

Pashpresa

Ndjenjat e pavlefshmërisë, turpit, fajit ose pamjaftueshmërisë

Aftësia e zvogëluar për të menduar qartë, për t’u përqëndruar ose për të marrë vendime

shqetësim

Ankthi i rëndë dhe sulme paniku

Mendimet për të dëmtuar veten ose fëmijën tuaj

Mendime të përsëritura të vdekjes ose vetëvrasjes

Depresioni pas lindjes i patrajtuar mund të zgjasë për shumë muaj ose më gjatë./ mayoclinic

Arkiva

Kategoritë