Pre, Dhj 3, 2021
Banner Top
Banner Top
Si ta shikoni stërvitjen si argëtim

“Për sa kohë që vendosni stërvitjen si ndëshkim, ju gjithmonë do të jeni duke luftuar një betejë të humbur për të bërë ndryshime të qëndrueshme”, thotë Luke Worthington , një trajner personal i kualifikuar, shkencëtar sportiv dhe specialist i forcës dhe kondicionimit.

“Njerëzit ishin gjuetarë-mbledhës që duhej të vraponin, ngjiteshin dhe të gjenin  ushqim – ngrënia ishte një shpërblim për lëvizjen. Tani ushqimi është aq i bollshëm sa kemi filluar të shohim stërvitjen si diçka që duhet bërë për të djegur çdo tepricë që kemi konsumuar. Tani shihet si një ndëshkim për ushqimin”.

Më poshtë, Luka ndan katër mënyrat e tij kryesore për të parë ushtrimet si argëtim:

Mos harroni të luani

Fëmijët lëvizin për argëtim. Si të rritur, ne mund të biem në dashuri me lëvizjen përsëri duke përfshirë aktivitete që përfshijnë mësimin e një aftësie të re. Pavarësisht nëse është vallëzim, ngjitje apo përdorim i një litari, rikthejeni në lëvizje një element loje.

Bëni lëvizjen pjesë të rutinës tuaj të kujdesit për veten

Minimumi i aktiviteteve si larja e fytyrës dhe larja e dhëmbëve janë pjesë thelbësore e higjienës suaj të përditshme, në të njëjtën mënyrë një nivel minimal lëvizjeje janë pjesë thelbësore e higjienës tuaj të lëvizjes.

Ristrukturoni trurin tuaj

Ndaloni së shikuari ushtrimet si një ndëshkim për të bërë pasi të hani. Ushtrohuni në mëngjes, thotë Luke, për të vlerësuar sasitë e stërvitjeve me mënyrën se si ndiheni para, gjatë dhe pas, jo vetëm për sa i përket kalorive të djegura.

Pushoni kur jeni të lodhur

Një stërvitje e humbur nuk do të shohë që nivelet e fitnesit tuaj të bien. Ndryshimet në shëndet, palestër, mirëqenie dhe përqindja e yndyrës, kockave dhe muskujve në trup ndodhin si rezultat i sjelljes së qëndrueshme me kalimin e kohës. ‘Të detyrosh veten përmes një stërvitjeje kur duhet të pushosh, ose të marrësh kafeinë për të të mbushur, forcon që ushtrimi është diçka për t’u duruar, në vend që të shijohet.

Arkiva

Kategoritë