Die, Jan 23, 2022
Banner Top
Banner Top
Si ta kuptoni nëse probiotikët po funksionojnë?

Nëse problemet me stomakun janë bërë kufiri i ekzistencës tuaj, ka shumë të ngjarë që keni dëgjuar për probiotikët dhe superfuqitë e tyre shëruese të zorrëve.

Por, mund të jetë e vështirë të kuptosh kur simptomat e tretjes po ndryshojnë për mirë, prandaj është e dobishme të kuptosh shenjat që po funksionojnë probiotikët.

Mikrobioma juaj e zorrëve është një bashkësi bakteresh – përfshirë probiotikët – që jeton në traktin tuaj gastrointestinal. Nëse zorra juaj nuk është në ekuilibër, mund të përjetoni simptoma të pakëndshme si fryrje të stomakut, lodhje, probleme të lëkurës dhe diarre ose kapsllëk.

Më poshtë, ekspertët shpjegojnë ndryshimet që mund të vini re nëse probiotikët po funksionojnë:

Më pak fryrje

Nëse jeni të fryrë rregullisht, McCallum thotë se kjo mund të tregojë se probiotikët tuaj nuk po funksionojnë. Probiotikët mund të rikthejnë bakteret e mira në zorrë për të ndihmuar sistemin tuaj të tretjes të funksionojë më mirë, gjë që mund të zvogëlojë ose eliminojë simptoma si gazra ose lëvizje të parregullta të zorrëve që kontribuojnë në fryrje të stomakut. Sapo këto probleme të kontrollohen, fryrja duhet të qetësohet, sipas McCallum.

Disponim i qëndrueshëm

Shëndeti i mikrobiomës suaj është i lidhur me shëndetin tuaj në përgjithësi, kështu që problemet me zorrën tuaj nuk do të ndikojnë vetëm në stomakun tuaj, thotë dietologia e regjistruar Alana Kessler. Zorra juaj është pjesërisht përgjegjëse për prodhimin e hormoneve që ndihmojnë në rregullimin e disponimit dhe gjumit tuaj, kështu që kur nuk jeni në formën më të mirë, mund të përjetoni ndryshime të humorit dhe shqetësime të gjumit. Marrja e probiotikëve mund të ndihmojë zorrën dhe hormonet tuaja të rregullohen më mirë në mënyrë që parregullsitë e humorit dhe problemet me gjumin të jenë një e kaluar.

Imunitet më i mirë

E keni vërejtur ndonjëherë që sëmureni më shpesh kur keni probleme me tretjen? Kjo për shkak se një mikrobiomë e zorrëve jashtë barkut mund të dëmtojë funksionin e sistemit tuaj imunitar, duke hapur derën për sëmundje më të shpeshta ose të rënda. Por ndërsa zorra juaj fillon të riparohet vetë me ndihmën e probiotikëve, sistemi juaj imunitar mund të ndjekë shembullin. Nëse suplementet po bëjnë punën e tyre mund të vini re se do të sëmureni më rrallë se më parë, thotë Kessler.

Arkiva

Kategoritë