Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Si ndikon zemërimi në shtim të peshës?

Një person i zemëruar nuk është e domosdoshme vetëm të bërtas. Madje, janë tre lloje të zemrërimit dhe secila prej tyre, ka simptomat e veta.

Përvec ndikimit në humor, zemërimi ndikon edhe në shtimin e peshës!

Kjo pasi zemërimi ndikon në gjithë hormonet e trupit, kur zemëroheni lironi adrenalinë.  Gjatë momentit të zemërimit, ju nuk ndjeni uri, por kjo zgjatë shumë pak!

Pasi niveli i adrenalinës ulet, ju menjëherë mund të ndjeni oreks në mënyrë që t’i rimerrni energjistë e humbura.

Zemërimi e stresi, ndikon gjithashtu edhe në gjumë! Kur nuk mund të flini mirë, ju nuk keni mjaftueshëm energji – që ju shtyen që mbusheni me karbohidrate, ushqime të sheqerosra dhe të pashëndetshme.

Youtube

Arkiva

Kategoritë