Mar, Maj 17, 2022
Banner Top
Banner Top
Si është të jesh në depresion pas lindjes

Lindja e një fëmije mund të shkaktojë një grumbull emocionesh të fuqishme, nga eksitimi dhe gëzimi te frika dhe ankthi. Por gjithashtu mund të rezultojë në diçka që nuk mund ta prisni – depresion.

Shumica e nënave të reja përjetojnë “baby blues” pas lindjes së fëmijës, të cilat zakonisht përfshijnë luhatje humori, të qara, ankth dhe vështirësi për të fjetur. Baby blues zakonisht fillon brenda dy deri në tre ditët e para pas lindjes dhe mund të zgjasë deri në dy javë.

Por disa nëna të reja përjetojnë një formë më të rëndë dhe afatgjatë të depresionit të njohur si depresioni pas lindjes. Rrallëherë, një çrregullim ekstrem i humorit i quajtur psikozë pas lindjes mund të zhvillohet gjithashtu pas lindjes.

Depresioni pas lindjes nuk është një e metë karakteri apo dobësi. Ndonjëherë është thjesht një ndërlikim i lindjes. Nëse keni depresion pas lindjes, trajtimi i menjëhershëm mund t’ju ndihmojë të menaxhoni simptomat dhe t’ju ndihmojë të lidheni me fëmijën tuaj.

Arkiva

Kategoritë