Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Shprehi të përditshme që ndikojnë në shëndetin tuaj

Një studim i publikuar në revistën mjekësore, American Psychologist, gjeti që dietat e shkurta nuk ndikojnë në përmirësimin e peshës trupore dhe në shëndetin në përgjithësi.

Sipas tyre, janë disa gjëra që mund t’i bëni që të jeni në një peshë ideale dhe të shëndetshëm.

Hani më ngadalë

Ata që përtypen shpejtë, fitojnë gjithashtu peshë më shpeshtë. Kur hani ngadalë dhe përtypni me kujdes, ju do të ndiheni më të ngopur dhe do të hani më pak.

Pini ujë shpesh

Uji është esencial për shëndetin e njeriut. Nëse pini ujë parapara çdo vakti, ju do të ndiheni më të ngopur dhe të konsumoni më pak kalori.

Hani në qetësi

Kur e keni vaktin e ushqimit, largohuni nga televizori dhe mos e përdorni telefonin. Kjo gjë luan rol qenësor në moderimin e kalorive që merrni. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë