Enj, Gus 18, 2022
Banner Top
Banner Top
Shenjat që vuani nga mosbalancimi hormonal

Ndërsa niveli i estrogjenit bie gjatë menopauzës, nivelet e testosteronit rriten dhe konvertohen në një hormon të quajtur dihydrostestosterone që pengon rritjen e flokëve duke rezultuar në humbjen e flokëve.

Dhimbje koke

Nivelet hormonale të luhatshme që zakonisht ndodhin gjatë menstruacioneve, shtatzanisë ose menopauzës mund të iu japin dhimbje koke të rënda. Migrenat janë shpesh të lidhura me hormonin e estrogjenit pasi ai luan një rol në kontrollimin e ndjesisë së dhimbjes në trurin tuaj. Një rënie e estrogjenit potencialisht mund të shkaktojë dhimbje koke të rënda.

Problemet menstruale

Nëse shpesh përjetoni periudha të parregullta ose dhimbje menstruale të rënda. Është shumë e mundshme që jeni duke vuajtur nga mosbalancimi hormonal. Kur hormonet si estrogjeni nuk janë në sinkron, ju do të përballeni me probleme të menstruacioneve. Për t’u marrë me këtë, ju mund të rrisni progesteronin përmes ushqimeve që janë të pasura me Vitamin C.

Luhatjet në disponim

Ne të gjithë kemi qenë atje, duke përjetuar një zhvendosje dramatike në humor për asnjë arsye të dukshme – ku eni të lumtur për një çast dhe duke kërcyer te të gjithë në rrugën tjetër. Estrogjeni luan një rol të madh në ndryshimet e disponimit. Megjithatë, mund të ndodhë edhe kur tiroidi juaj nuk prodhon homonet e mjaftueshme – një gjendje e quajtur hipotiroidizëm.

Lodhje

Nuk është asgjë e pazakontë të ndjeheni pak të lodhur ndonjëherë. Por nëse keni qenë duke fjetur dhe ende jeni të lodhur gjatë gjithë kohës, kjo mund të jetë për shkak të niveleve tuaja hormonale.

Fitoni peshë

Nëse ju keni qenë në një dietë të rreptë dhe mënyrën e jetesës, shtimi i peshës mund të jetë për shkak të pabarazive hormonale. Nivelet e luhatshme të hormoneve mund të jenë fajtori prapa yndyrës kokëfortë.

Pagjumësi

Pagjumësia e vazhdueshme mund t’i atribuohet mosbalancimit hormonal. Melatonina është hormoni që ndikon në ciklin tuaj të zgjimit të gjumit. Nëse hormonet tuaja nuk janë në sinkronizim, do të keni vështirësi të fleni.

Youtube

Arkiva

Kategoritë