Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Shenja që ju po konsumoni shumë sheqer

Sheqeri ka një shije të mirë, por po aq sa shija është edhe i dëmshëm.

Janë disa shenja që tregojnë që ju mund të keni konsumuar sasi të madhe të sheqerit.

Nëse keni dhimbje të herëpashershme të muskujve, kjo mund të ndodhë për shkak të konsumit të madh të sheqerit.

Për shkak të sheqerit, ju mund të keni energji të lartë për një moment por kjo energji mund të ulet përnjëherë. Për të pasur energji konstante, ju duhet të mënjanoni ushqimet e sheqerosura.

Sheqeri, ndikon edhe në lëkurë. Kur konsumoni shumë sheqer, në fytyrë fillojnë të shfaqen puçrra sidomos në pjesën e qafës dhe rreth nofullës.

Një prej gjërave më të vërejshme nga konsumi i madh i sheqerit, është pesha. Personat që kryesisht hanë ushqime të sheqerosura, janë mbipeshë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë