Enj, Maj 25, 2023
Banner Top
Banner Top
SHEMBUJ TË MASAVE LEHTËSUESE NË DISA SHTETE TË EVROPËS

Shkruan: Lul Raka – Mikrobiolog

Danimarka – hapje graduale e çerdheve dhe shkollave fillore prej 15 Prillit. Frizerët dhe bizneset e vogla hapen më 10 Maj.

Norvegjia – çerdhet u hapën me 20 prill me distancë fizike të vendour dhe higjienë adukate të duarve. Shkollat fillore dhe të mesme hapen më 27 Prill. Frizerët dhe profesionistët e kujdesit të lëkurës hapen me 27 Prill.

Çekia – hapje graduale e shkollave. Universitetet mbeten të mbyllura deri më 1 shtator. Restoranet, pabet dhe lokalet me terasa hapen me 25 Maj. Deri më 8 qershor hapen të gjitha shitoret me pakicë.

Holanda – shkollat fillore fillojnë më 11 Maj me numër të redukuar të nxënësve dhe orar të shkurtuar.

Luksemburgu – hapje graduale e shkollave me 4 Maj (klasët e mëdha), 11 maj edukimi “bazik” dhe 25 Maj shkollat fillore dhe çerdhet. Bizneset happen në faza. Fillimisht hapen lulishtet dhe kopshtet, e pastaj edhe bizneset që kanë karakter të vetëshërbimit (20 prill).

Islanda – çerdhet dhe shkollat fillore më 4 Maj. Do të rihapen edhe universitetet.

Austria – të gjitha shitoret dhe frizerët hapen me 1 Maj. Hapen edhe lulishtet dhe shitoret me të vogla se 400 m2 me udhëzime për distancë fizike. Punëtorët dhe klientët duhet të bartin maska.

Sllovenia – shitoret, frizerët, lavatoret rihapen me kontakt të kufizuar njerëzish më 20 Prill.

Gjermania – shitoret deri 800 m2, libraritë, autosallonet pa marrë parasysh madhësinë e tyre hapen me 20 Prill.

Burimi: ECDC./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë