Die, Jan 23, 2022
Banner Top
Banner Top
Sa shpesh duhet të ushqehet foshnja juaj?

Çdo fëmijë është unik – por një gjë mjaft e qëndrueshme është se foshnjat që ushqehen me gji hanë më shpesh sesa ato që ushqehen me shishe (formulë).

Kjo për shkak se qumështi i gjirit tretet lehtësisht dhe zbrazet nga stomaku shumë më shpejt se formula, transmeton nd.

Foshnjat që ushqehen me gji

Sipas shumë studimeve, ju duhet të filloni të ushqeni fëmijën tuaj brenda 1 ore nga lindja dhe të siguroni rreth 8 deri 12 ushqime gjatë ditës në javët e para të jetës.
Në fillim, është e rëndësishme të mos e lini fëmijën tuaj të kalojë më shumë se 4 orë pa u ushqyer. Ju ka të ngjarë të keni nevojë t’i zgjoni ata nga gjumi, të paktën derisa fëmija të mësohet me ushqimin e gjirit dhe të fillojë të fitojnë peshë siç duhet.

Ndërsa fëmija juaj rritet dhe furnizimi juaj me qumësht rritet, fëmija juaj do të jetë në gjendje të marrë më shumë qumësht në më pak kohë. Kjo është koha kur ju mund të filloni të krijoni një orar të ushqyerjës së fëmiut.
-1 deri në 3 muaj: Foshnja juaj duhet të ushqehet 7 deri 9 herë në 24 orë.
-3 muaj:  Të ushqyerit bëhet nga 6 deri në 8 herë në 24 orë.
-6 muaj: Foshnja juaj duhet të ushqehet rreth 6 herë në ditë.
-12 muaj: Ushqimi me gji mund të bjerë në rreth 4 herë në ditë. Futja e ushqimeve të forta ose gjysmë të forta në rreth 6 muaj ndihmon për të mbuluar nevojat shtesë ushqyese të foshnjës tuaj.

Mbani në mend se ky lloj orari është vetëm një shembull. Foshnjat e ndryshme kanë ritme dhe preferenca të ndryshme, së bashku me faktorë të tjerë që ndikojnë në frekuencën e ushqimeve.

Foshnjat e ushqyera me shishe (formulë)

Ashtu si foshnjat që ushqehen me gji, të posalindurit e ushqyer me shishe duhet të hanë sipas kërkesës. Mesatarisht, kjo është rreth çdo 2 deri në 3 orë. Një orar tipik i të ushqyerit mund të duket si ky:
-I porsalinduri: çdo 2 deri në 3 orë 
-2 muaj: çdo 3 deri në 4 orë
-4 deri në 6 muaj: çdo 4 deri në 5 orë
-6+ muaj: çdo 4 deri në 5 orë.

Arkiva

Kategoritë