Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
Rënia e flokëve, koha kur duhet të konsultoheni me mjekun?

Humbja e flokëve (alopecia) mund të prekë vetëm lëkurën e kokës ose të gjithë trupin tuaj dhe mund të jetë e përkohshme ose e përhershme. Mund të jetë rezultat i trashëgimisë, ndryshimeve hormonale, kushteve mjekësore ose një pjesë normale e plakjes. Çdokush mund të humbasë flokët në kokë, por është më e zakonshme te meshkujt.

Tullaciteti zakonisht i referohet humbjes së tepërt të flokëve nga skalpi juaj. Humbja e trashëguar e flokëve me kalimin e moshës është shkaku më i zakonshëm i tullacisë. Disa njerëz preferojnë ta lënë rënien e flokëve të rrjedhë e patrajtuar dhe e pafshehur. Të tjerët mund ta mbulojnë atë me modele flokësh, grim, kapele ose shalle. Dhe akoma të tjerë zgjedhin një nga trajtimet e disponueshme për të parandaluar humbjen e mëtejshme të flokëve ose për të rivendosur rritjen.

Para se të ndiqni trajtimin e rënies së flokëve, bisedoni me mjekun tuaj për shkakun e rënies së flokëve dhe opsionet e trajtimit.

Shihni mjekun tuaj nëse jeni të shqetësuar nga rënia e vazhdueshme e flokëve tek ju ose tek fëmija juaj dhe dëshironi të ndiqni trajtimin. Për gratë që po përjetojnë një rënie të vijës së flokëve (alopecia fibrozuese frontale), bisedoni me mjekun tuaj për trajtimin e hershëm për të shmangur tullacën e konsiderueshme të përhershme.

Bisedoni gjithashtu me mjekun tuaj nëse vëreni rënie të papritur të flokëve ose rënie të flokëve më shumë se zakonisht kur krehni ose lani flokët tuaj ose të fëmijës tuaj. Humbja e papritur e flokëve mund të sinjalizojë një gjendje mjekësore themelore që kërkon trajtim.

Arkiva

Kategoritë