Enj, Maj 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Rënia e flokëve dhe simptomat

Humbja e flokëve mund të shfaqet në mënyra të ndryshme, në varësi të asaj që e shkakton atë. Mund të shfaqet papritur ose gradualisht dhe të ndikojë vetëm në lëkurën e kokës ose në të gjithë trupin tuaj.

Shenjat dhe simptomat e rënies së flokëve mund të përfshijnë:

Hollim gradual në majë të kokës.

Ky është lloji më i zakonshëm i rënies së flokëve, i cili prek njerëzit me kalimin e moshës. Tek meshkujt, flokët shpesh fillojnë të tërhiqen në vijën e flokëve në ballë. Gratë zakonisht kanë një zgjerim të pjesës në flokët e tyre. Një model gjithnjë e më i zakonshëm i rënies së flokëve tek gratë e moshuara është një rënie e vijës së flokëve (alopecia fibrozuese frontale).

Njolla tullace rrethore ose të njolla.

Disa njerëz humbasin flokët në njolla tullace rrethore ose të njolla në lëkurën e kokës, mjekër ose vetulla. Lëkura juaj mund të kruhet ose të dhimbet përpara se flokët të bien.

Lirim i papritur i flokëve.

Një goditje fizike ose emocionale mund të shkaktojë lirimin e flokëve. Një grusht flokësh mund të dalin kur krihni ose lani flokët ose edhe pas tërheqjes së lehtë. Ky lloj i rënies së flokëve zakonisht shkakton rrallim të përgjithshëm të flokëve, por është i përkohshëm.

Rënia e flokëve në të gjithë trupin.

Disa kushte dhe trajtime mjekësore, të tilla si kimioterapia për kancerin, mund të rezultojnë në humbjen e flokëve në të gjithë trupin tuaj. Flokët zakonisht rriten përsëri.

Njolla me luspa që përhapen në lëkurën e kokës.

Kjo është një shenjë e krimbit të ziles. Mund të shoqërohet me flokë të thyer, skuqje, ënjtje dhe nganjëherë rrjedhje./mayoclinic

Arkiva

Kategoritë