Die, Jan 23, 2022
Banner Top
Banner Top
Rekord i zi në SHBA/ Numri më i lartë i vdekjeve që nga fundi i majit

Kalifornia dhe Florida, dy nga shtetet më të populluara të SHBA-së, raportuan një rritje rekord në vdekjet e COVID-19.

Në Kaliforni, 208 njerëz vdiqën si pasojë e infeksionit të virusit korona të premten, dhe 257 në Florida, raporton Reuters.

Kjo është dita e katërt me radhë në Florida me një rritje rekord të vdekjeve nga pasojat e COVID-19, dhe në Kaliforni për herë të dytë këtë javë.

Një rritje rekord në numrin e vdekjeve nga koronavirusi të premten u regjistrua edhe në shtetet amerikane të Mississippi, Montana dhe Nevada.

Në Shtetet e Bashkuara, numri i vdekjeve nga efektet e COVID-19 u rrit me mbi 25,000 gjatë korrikut, ndërsa që nga fillimi i pandemisë, mbi 156,000 njerëz kanë humbur jetën si rezultat i kësaj sëmundje.

Kalifornia u bë shteti i parë amerikan të premten me rreth gjysmë milioni raste të konfirmuara të infeksionit, ndërsa Florida është në vendin e dytë me mbi 470,000 raste.

Sipas numrit të njerëzve që vdiqën si rezultat i COVID-19, Kalifornia renditet e treta në vend, pas New York dhe New Jersey. Deri më tani, mbi 9.200 njerëz kanë vdekur në këtë vend, dhe pothuajse 7,000 në Florida, kjo është arsyeja pse ky vend është në vendin e tetë në Shtetet e Bashkuara.

Kalifornia dhe Florida janë ndër 19 shtetet e SHBA në të cilat numri i të infektuarve është dyfishuar më shumë se muajin e kaluar.

Gjatë korrikut, mbi 311,000 njerëz të infektuar u konfirmuan në Florida, që është mbi tre herë më shumë sesa në qershor, kur ai numër ishte 96,000. E njëjta gjë është rasti me numrin e vdekjeve nga pasojat e COVID-19: vdekjet e konfirmuara nga pasojat e kësaj sëmundje ishin rreth 1.000 në qershor, dhe mbi 3,400 në korrik. Rritja më e madhe ditore e të infektuarve u regjistrua më 12 korrik, kur virusi korona u konfirmua në rreth 15.300 njerëz.

Në Kaliforni, mbi 260,000 njerëz kontraktuan COVID-19 në korrik, dhe një rritje rekord ditore në njerëz të infektuar rishtazi u regjistrua në 22 korrik, kur një test për virusin korona dha një rezultat pozitiv në mbi 260,000 raste.

Që nga fillimi i qershorit, numri i vdekjeve nga COVID-19 është rritur me shpejtësi në nivelin e të gjithë vendit, dhe numri më i madh i vdekjeve në SHBA këtë javë u konfirmua të mërkurën, kur një person humbi jetën për shkak të infeksionit të virusit korona në pothuajse çdo minutë.

Arkiva

Kategoritë