Mër, Jan 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Qirinj në përkujtim të Sebahate Sopit e cila u vra nga ish-bashkëshorti

Dhjetëra qytetarë kanë mbajtur “Manifestimin e heshtur përkujtimor” në përkujtim të vrasjes së Sebahate Morina-Sopi nga ish-bashkëshorti i saj.

Në sheshin “Skënderbeu”, pranë objektit të Qeverisë se Kosovës u ndezën qirinj në përkujtim të së ndjerës.

Organizatorja e manifestimit, Aurela Kadriu shprehu mllefin karshi institucioneve për mos reagimin me kohë të këtij rasti.

Që nga fillimi i pandemisë COVID-19 dhe për shkak të masave parandaluese që kanë mbyllur viktimat me dhunuesit e tyre, në Kosovë kemi parë një rritje masive të rasteve të raportuara të dhunës në familje.

Vetëm gjatë 11 muajve të parë të vitit 2020, janë raportuar 2.000 raste më shumë se në vitin 2019.

Arkiva

Kategoritë