Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Pse keni mungesë të oreksit kur jeni në stres?

Ankthi, zakonisht shkakton ndryshim të oreksit. Disa kanë tendencë që të konsumojnë shumë ushqime jo të shëndetshme. Kurse të tjerët, mund ta humbasin dëshirën për të ngrënë.

Kur dikush fillon të ndihet i stresuar ose i shqetësuar, trupi fillon të lëshojë hormonet e stresit.

Këto hormone aktivizojnë sistemin nervor simpatik.

Hormonet e stresit, përgatitin trupin që të qëndrojë ose të luftojë një kërcënim të mundshëm.

Kjo rritje e papritur e hormoneve, manifestohet me disa simptoma fizike.

Për shembull, studimi sugjeron që një nga hormonet – faktori që lëshon kortikotropinën – ndikon në sistemin e tretjes dhe mund të shkaktojë mungesë të oreksit./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë