Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
Pse ju bëhen sytë rozë?

Syri rozë (konjuktiviti) është një inflamacion ose infeksion i membranës transparente (konjuktivës) që mbulon qepallën tuaj dhe mbulon pjesën e bardhë të kokës së syrit. Kur enët e vogla të gjakut në konjuktivë bëhen të përflakur, ato janë më të dukshme. Kjo është ajo që bën që të bardhët e syve tuaj të duken të kuqërremta ose rozë.

Syri rozë shkaktohet zakonisht nga një infeksion bakterial ose viral, një reaksion alergjik ose – tek foshnjat – një kanal loti i hapur jo plotësisht.

Megjithëse syri rozë mund të jetë irritues, ai rrallë ndikon në shikimin tuaj. Trajtimet mund të ndihmojnë në lehtësimin e shqetësimit të syrit rozë. Për shkak se syri rozë mund të jetë ngjitës, diagnoza dhe trajtimi i hershëm mund të ndihmojnë në kufizimin e përhapjes së tij.

Arkiva

Kategoritë