Enj, Nën 30, 2023
Banner Top
Banner Top
Po ju bien flokët – kur duhet të shqetësoheni?Flokët me shumë vëllim dhe shkëlqim janë ato që shumica e njerëzve i konsiderojnë të shëndetshëm. Pra, kur shihni se ju ka rënë një grumbull flokësh, është e lehtë të supozohet se ekziston një problem shëndetësor që shkakton këtë gjë. Por disa rënie të flokëve janë normale për të gjithë dhe në çdo moshë.

Kur lani flokët në dush, qimet tashmë janë të lirshme ose të shkëputura nga kongregacioni i kokës tuaj pranë kullimit.

Nëse po ju bien flokët në mënyrë të pazakontë, duhet të vizitoni mjekun ose dermatologun menjëherë.

Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologëve, është normale të humbasësh diku nga 50 deri në 100 fijet e flokëve në ditë. Për njerëzit me fillesa më të gjata të flokëve, humbja e tyre mund të jetë më e dukshme. Meqenëse ka 100,000 gjëndra flokësh – ose më shumë – në lëkurën e kokës së secilit person, humbja e 100 ose më shumë fillesave të flokëve në ditë nuk do të bëjë ndonjë ndryshim të madh në pamjen e saj.

Gratë kanë tendencë të humbasin më shumë fijet e flokëve në ditë sesa burrat. Nuk ka asnjë mënyrë për të matur ndryshimin në mënyrë objektive, sepse stilimi i përditshëm i nxehtësisë dhe ngjyrosja e shpeshtë e flokëve luan një rol të madh. Përafërsisht 40 përqind e grave humbasin flokët shtesë çdo ditë për shkak të mënyrës së stilit të tyre. Ato gjithashtu kanë më shumë gjasa se burrat të përjetojnë periudha të rritjes së flokëve për shkak të ngjarjeve të jetës si shtatzënia dhe menopauza.

Disa humbje ditore të flokëve janë normale dhe mund të jetë rezultat i stresit ose një gjendjeje shëndetësore.

Nëse shqetësoheni për rënien e tyre, atëherë vizitoni mjekun. Ai do të jetë në gjendje të vlerësojë nëse humbja e flokëve tuaj është normale apo jo./Famila Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë