Die, Maj 9, 2021
Banner Top
Banner Top
Periudha para monopauzës – si mamnifestohet?

Faktorë të ndryshëm mund të ndikojnë që cikli të vijë më herët se sa data e caktuar. Nëse kjo gjë ndodh njëherë, nuk ka asgjë për tu shqetësuar.

Cikli mund të vijë më herët si pasojë e ndryshimeve hormonale, sidomos gjatë adoleshencës dhe periudhës para monopauzës.

Gjithashtu edhe shumë medikamente mund të shkaktojnë cikël të parakohshëm.

Gratë që janë në periudhë para monopauzës, mund të përjetojnë ndryshime të ciklit menstrual dhe shpeshherë cikli mund të ju vijë më herët.

Kjo periudhë zakonisht është në mes të viteve 47 dhe 51. Gjatë kësaj kohë gratë mund të kenë menstracione të parregullta për shkak të nivelit të ulët të estrogjenit.

Perimonopauza mund të manifestohet edhe me kështu:

  • Me cikël më të gjatë apo më të shkurtë se zakonisht
  • Humbje të dëshirës seksuale
  • Djersitje
  • Ndryshim i humorit
  • Vështirësi për të bërë gjumë/FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë