Pre, Dhj 3, 2021
Banner Top
Banner Top
“Për vendet me të ardhura të ulëta”, OBSh miraton një tjetër vaksinë në treg

Fotoja: Ilustrim

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka miratuar vaksinën e një prodhuesi indian për përdorim urgjent kundër koronavirusit.

OBSh-ja tha se përfitimet e përdorimit të vaksinës Covaxin “i tejkalojnë rreziqet” dhe se ajo është “jashtëzakonisht e përshtatshme për vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme, për shkak të kërkesave të lehta për ruajtje”.

Covaxin prodhohet nga kompania Bharat Biotech dhe efektiviteti i saj është rreth 78 për qind.

Gjashtë vaksinat e tjera kundër koronavirusit, të miratuara nga OBSH-ja, janë: AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson, Moderna, Sinopharm dhe Sinovac.

Miratimi nga OBSH-ja hap rrugën që vendet pa rregullatorë mjekësorë, t’i ndjekin udhëzimet e kësaj organizate për përdorimin e vaksinave.

Rregullatori i barnave në Indi e ka autorizuar përdorimin e Covaxin-it qysh në janar.

Deri në mes të tetorit, në Indi janë dhënë mbi 110 milionë doza të kësaj vaksine.

Arkiva

Kategoritë