Mër, Jan 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Pacienti me COVID-19 shërohet me plazmën imune në Turqi

Hakkı Agah Ermumcu, një inxhinier civil në Konya, Turqi që u infektua me koronavirusin e ri (COVID-19), arriti të tejkalonte telashet me trajtimin e plazmës imune.

Ermumcu tha se pati ethe nga mesi i korrikut, por ka menduar se mund të ishte sëmurë për shkak të motit të nxehtë dhe kondicionerit.

“Nuk kishte asnjë problem me nuhatjen ose shijen time dhe asnjë shenjë të dhimbjes së fytit. Unë thjesht kisha ethe”, tha ai, duke iu referuar disa prej simptomave që lidhen me COVID-19.

Ai theksoi se shkoi në spital dhe iu nënshtrua një skanimi me CT. Ermumcu tha se ka dashur të testohej për COVID-19 për të qenë i sigurt, por ka pasur frikë nga turmat në spitale.

Pasi u shtrua në spital, ai tha se filloi të ndjehej i dobët dhe kishte vështirësi në frymëmarrje. “Isha i vetëm në dhomë. Ilaçet jepen në derë. Vaktet tuaja lihen në derë. Askush nuk hyn në dhomën tuaj. Ju përkeqësoheni”, tha ai.

“Ju nuk keni oreks dhe merrni ilaçe me stomak bosh. Ndiheni të dobësuar dhe përkeqësoheni. Rrahjet e zemrës suaj përshpejtohen sepse nuk mund të merrni mjaft oksigjen”, shtoi ai.

Ermumcu vuri në dukje se pacientët me koronavirus luftojnë vetëm, kështu që ata duhet të jenë të fortë mendërisht, transmeton aa.

“Natën kur mora injeksionin e parë me plazmë, ndjeva një trazim në trupin tim disa orë më vonë. U bëra më shpresëdhënës atë moment. Ditën tjetër, njësia e dytë e plazmës u injektua, dhe pastaj filloi procesi im i rimëkëmbjes. U përpoqa të shoh sa kohë mund të merrja frymë duke hequr maskën e oksigjenit. Kuptova që koha që kalova pa maskën e oksigjenit u rrit brenda dy ditësh”, tha ai.

Ai i nxiti njerëzit të ndiqnin me përpikëri masat e marra për të frenuar virusin dhe për të mbajtur një maskë.

Arkiva

Kategoritë