Sht, Tet 23, 2021
Banner Top
Banner Top
Njohuni me fuqitë e njerëzve që duan të qëndrojnë beqarë

Modelet e marrëdhënieve kanë ndryshuar: vajzat nuk presin më princin e tyre dhe burrat nuk janë në nxitim për të vendosur. Gjithnjë e më shumë njerëz me qëllim vendosin të qëndrojnë beqarë dhe të ndjehen të lumtur me këtë status… Dhe psikologët thonë se nuk janë gabim: të qenit beqar mund të sjellë përfitime të shumta për shëndetin.

Më poshtë mund të shihni një listë të “fuqive sekrete” që do t’ju ndihmojnë të përqafoni dhe të shijoni këtë fazë të jetës tuaj.

1. Beqarët përjetojnë emocione negative më rrallë

Beqarët janë të vetë-mjaftueshëm: ata mbështeten në veten e tyre dhe kanë mësuar se si t’i trajtojnë problemet e tyre më vete. Dhe kjo cilësi kontribuon në nivelin e tyre të lumturisë: psikologët besojnë se njerëzit beqarë me një ndjenjë të fortë identiteti dhe mjeshtërie personale kanë më pak të ngjarë të përjetojnë emocione negative. Quditërisht, për çiftet e martuara rezultati është i kundërti: sa më të pavarur dhe të vetë-mjaftueshëm janë partnerët, janë aq më të predispozuar ndaj negativitetit.

2. Ata gjejnë mundësi të reja kudo

Beqarët janë më mendjehapur dhe nuk janë të lidhur në një vend. Ata kanë më shumë të ngjarë të udhëtojnë botën dhe të përfshihen në përvoja të reja. Beqarët tregojnë nivele më të larta të krijimtarisë dhe kanë kohë të përqëndrohen në rritjen e tyre personale. Kështu që ata nuk shohin kufij për zhvillimin e tyre personal dhe rrallë mbahen mbrapa kur bëhet fjalë për mundësi të reja. Ata e dinë se është më mirë të gjejnë vetveten e tyre të vërtetë ndërsa janë beqarë, kështu që nëse vendosin të hyjnë në një lidhje romantike, do të kenë shumë për të sjellë në tryezë.

3. Ata zotërojnë artin e vetë-dashurisë

Të jesh beqar nuk do të thotë që je i vetmuar. Disa njerëz thonë që kalimi i kohës vetë i ka ndihmuar ata të kuptojnë se kush janë vërtet dhe në fund bien në dashuri me veten e tyre. Ata kanë burime të mjaftueshme të brendshme për të punuar vetë dhe përpiqen të bëhen personi që ata duan të jenë.

4. Ata janë të suksesshëm në karrierën e tyre

Beqaret kanë më shumë kohë dhe energji për tu përqendruar në ndërtimin e një karriere të suksesshme. Ata gjithashtu kanë më shumë të ngjarë të marrin pjesë në organizata të ndryshme sociale, si shoqëritë profesionale dhe klubet, dhe të bëjnë punë bamirësie. Rrjetëzimi i ndihmon ata të krijojnë lidhje të shumta sociale dhe hap mundësi të reja për rritje profesionale. Ata gjithashtu fitojnë aftësi të reja që kontribuojnë në rritjen e tyre profesionale dhe duken mirë në rifillimin e tyre.

5. Nuk u lënë përshtypje gjërat materiale

Ndërsa të martuarit i shohin të ardhurat e larta si një nga faktorët më domethënës kur kërkojnë punë (veçanërisht kur fëmijët janë të përfshirë), njerëzit beqarë nuk i kushtojnë shumë vëmendje anës materiale të gjërave. Ata kanë më shumë gjasa të motivohen duke bërë punë domethënëse që i frymëzojnë ata. Ata mund të sakrifikojnë një punë të sigurt me një kontroll të qëndrueshëm kur ndjekin një karrierë që në fakt u sjell atyre kënaqësi./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë