Hën, Dhj 6, 2021
Banner Top
Banner Top
Njerëzit e ndjeshëm nuk e suportojnë falsitetin

Sipas pikëpamjes psikologjike, njerëzit e ndjeshëm janë të pajisur me një lloj inteligjence emocionale. Për këtë arsye ata janë empatikë. Nga ana tjetër, ndjeshmëria është aftësia për të kuptuar pikëpamjen psikologjike të të tjerëve, nga pikëpamja kognitive dhe aftësia për të ndier emocionet e të tjerëve, duke vëzhguar përvojën e tyre, nga pikëpamja emocionale. Ndoshta kjo është arsyeja pse njerëzit e ndjeshëm shpesh janë të ndjeshëm ndaj pranisë së të tjerëve dhe ndihen të pakëndshëm pranë një personi të rremë dhe hipokrit, deri në pikën e përjetimit të ankthit, marramendjes dhe dhimbjeve të kokës.

Ata nuk mbajnë gënjeshtra

Falsifikimi sjell me vete një energji jo-pozitive, shumë të rëndë, të perceptuar lehtësisht nga njerëzit e ndjeshëm. Cilat janë sjelljet tipike të atyre që kanë dhuratën e ndjenjës emocionale?

Le t’i shohim më poshtë:

  • Ata kanë një frikë të ekzagjeruar të shikojnë filma horror, ose ata qajnë
  • Ata nuk preferojnë të vizitojnë dikë që është i trishtuar
  • Ata nuk i pëlqejnë turmat
  • Disa zhvillojnë panik
  • Ata i duan kafshët dhe fëmijët

Cilat janë tiparet tipike ose sjelljet e atyre që janë kognitivisht empatikë?

  • Njerëzit e ndjeshëm dhe empatikë janë më racionale (si një terapist ose një psikolog klinik që ndihmon një nga pacientët e tij)
  • Ata përpiqen të përdorin dhuratën që kanë për të ndihmuar të tjerët dhe veten e tyre
  • Ata nuk janë të pambrojtur, pasi arrijnë të kontrollojnë emocionet dhe ndjenjat e tyre
  • Njerëzit e ndjeshëm nuk e lënë veten të kapërcehen nga emocionet e të tjerëve
  • Ata mund ta ndiejnë kur një person ka qëllime të këqija, por ata nuk janë të prekur emocionalisht.

Mos u mundoni ta shtypni dhuratën tuaj të jashtëzakonshme, përndryshe, duke u bërë më e fortë, ajo do të përfundojë vetëm t’ju bëjë të ndiheni keq. Për fat të keq në botë, siç e dimë të gjithë, ka njerëz që praktikojnë gënjeshtra dhe njerëzit e ndjeshëm nuk mund të vjellin ose të kenë dhimbje koke çdo herë që takojmë një. Por, megjithatë mund të përpiqemi të kontrollojmë dhuratën që kemi, në mënyrë që të gjejmë mënyra alternative për të ndihmuar të tjerët.

Ka shumë njerëz të ndjeshëm që ankohen dhe pyesin veten: “Por pse unë?” Ata nuk duan të jenë ajo që ata janë … Në të vërtetë, në një gjë unë mund t’ju jap vetëm arsyen: ju nuk keni zgjedhur të jeni një empat. Dhe kjo për njerëzit e ndjeshëm mund të jetë një detyrë edhe më e vështirë nëse nuk mund të mësojnë të kontrollojnë vetveten dhe reagimet e tyre. Kjo është arsyeja pse njerëzit e ndjeshëm duhet të jenë në gjendje të marrin në konsideratë aftësitë që kanë marrë. Përndryshe ata rrezikojnë të jenë si një qiri i ndezur në një dhomë të errët, i cili tërheq vetëm insektet rreth vetes.

Ata që janë të ndjeshëm mund të mësojnë të punojnë për të tjerët, të jenë bamirës dhe të mësojnë rëndësinë e dhënies së të tjerëve. Dhe një empat mund të konsiderohet si një që është rimishëruar me një detyrë të veçantë. Të cilën ai mund ta arrijë vetëm nëse ai shmang t’i japë ndjesë egos së tij destruktive. /Psikologjia

Arkiva

Kategoritë