Mër, Qer 29, 2022
Banner Top
Banner Top
Ngrënia e tepërt e këtyre tre frutave mund të rrisë nivelin e sheqerit në gjak

Diabeti i tipit 2 mezi regjistrohet në radar nëse ndërmerrni hapa për të stabilizuar nivelet e sheqerit në gjak.

Megjithëse frutat janë një element kryesor i një diete të shëndetshme dhe të ekuilibruar, ju mund të “teproni” me sasi të disa lloje që mund të çojnë në rritje të sheqerit në gjak, paralajmëron organizata shëndetësore

Diabeti i tipit 2 paraqet problem vetëm kur nivelet e sheqerit në gjak lihen të larta.

Nëse keni diabet të tipit 2, hormoni përgjegjës për rregullimin e sheqerit në gjak, insulina – është e dëmtuar. Kjo do të thotë që ju duhet të gjeni mjete alternative për të moderuar sheqerin në gjak.

Dieta është çelësi, por ka disa ushqime të shëndetshme që mund të paraqesin rreziqe të fshehura.

Konsumimi i tepërt i disa frutave mund të shkaktojë rritje të sheqerit në gjak. Për të kuptuar se si, së pari duhet të kuptoni se çfarë shkakton sheqer të lartë në gjak.

Sasia e karbohidrateve që hani ka ndikimin më të madh në nivelet e glukozës (sheqerit) në gjak pas ngrënies.

Në pamje të parë, frutat kanë një ndikim shumë më modest në sheqerin në gjak sesa artikujt e tjerë.

Një pjesë e frutave, si një mollë mesatare, në përgjithësi përmban rreth 15 deri në 20 g karbohidrate, një kifle me çokollatë ka 55 g karbohidrate dhe një pije e zakonshme me gaz 500 ml ka 54 g karbohidrate./Diabetes UK

Arkiva

Kategoritë