Mar, Maj 17, 2022
Banner Top
Banner Top
Ngjyrat më të bukura për dhomën e ndenjës

Çdo dhomë në shtëpi ka një kuptim dhe lidhje të ndryshme bazuar në përdorimin e saj të përditshëm. Dhoma e ndenjes shërben si një vend për t’u lidhur me anëtarët e familjes dhe miqtë.

Sipas Feng Shui, kjo dhomë është një vend grumbullimi, kështu që ajo që na rrethon është e rëndësishme.

Ngjyrat dhe Feng Shui

Ngjyra të ndryshme kanë vibracione dhe asociacione të ndryshme. Në Feng Shui, shpesh përdoret teoria e ngjyrave të pesë elementëve. Pesë elementët janë toka, metali, uji, druri dhe zjarri, dhe secili është i lidhur me lloje të caktuara të energjisë, si dhe me ngjyra të caktuara. Ju duhet patjetër të mbështeteni edhe në ndjenjat tuaja.

Mund të jetë një ngjyrë që nuk ju pëlqen ose që ju ngjall kujtime negative dhe sipas këtij parimi do të thotë diçka tjetër.

Ka shumë mënyra për të sjellë ngjyra në shtëpinë tuaj. Mund të lyeni muret ose mobiliet, ose mund të shtoni ngjyrë në mënyra më të vogla, si vepra arti, vazo, jastëkë ose sende të tjera dekorative.

Ngjyrat e elementit të tokës

Toka shoqërohet me tone kafe, të verdhë dhe të ngrohtë. Këto ngjyra mund të jenë veçanërisht mbështetëse për dhomën e ndenjes pasi janë shumë ushqyese. Toka ndihmon stabilizimin dhe sigurimin e rehatisë, të cilat janë të gjitha atribute pozitive për hapësirën e jetesës.

Ngjyrat e elementeve metalike

Metali përfaqësohet nga e bardha, metalike, e bardhë e mbylltë dhe hiri. Këto janë ngjyra të shkëlqyera për t’i sjellë në dhomën e ndenjes, pasi ato mund të plotësojnë shumë ngjyra të tjera. Ato ndihmojnë për të reflektuar më shumë dritë në hapësirë.

Ngjyrat e elementeve të ujit

EUji është i lidhur me mençurinë, si dhe me lidhjet tona dhe shoqërore. Nëse dëshironi të lidheni më shumë me komunitetin, mund të shtoni pak të zezë.

Ngjyrat e elementeve prej druri

Nëse dëshironi të rifreskoni energjinë, mund t’i shtoni ngjyra elementit të drurit.

Ngjyrat e elementit të zjarrit

Elementi i zjarrit është paraqitur në ngjyrë të kuqe, si dhe rozë dhe portokalli shumë e zjarrtë. Ajo është e lidhur me një energji shumë të fortë, të ndritshme dhe plot ngjyra të diellit. Zjarri është gjithashtu i lidhur me frymëzimin tonë. Nëse dëshironi të jeni më të dukshëm në komunitetin tuaj, mund të sillni nuanca të kuqe të zjarrta.

Arkiva

Kategoritë