Hën, Nën 29, 2021
Banner Top
Banner Top
Ngjyra e jashtëqitjes mund të zbulojë kolesterinën e lartë – ja se si

Akumulimi i kolesterinës në gjak bllokon arteriet dhe rrit gjasat e sulmit në zemër

Ajo gjithashtu ndikon në sasinë e tëmblit në sistemin tonë tretës, e cila nga ana tjetër ndikon në ngjyrën e jashtëqitjes.

Bile është e rëndësishme për zbërthimin e ushqimit dhe ndihmon në absorbimit të materieve ushqyese në zorrë, transmeton Telegrafi.

Kur nivelet e kolesterinës janë shumë të larta, ngjyra e jashtëqitjes mund të ndryshojë kështu që do të bëhet e zbehtë, e verdhë ose do të duket si balta.

“Mëlçia sekreton kolesterinën, e cila tretet në tëmbël, por nëse prodhoni shumë prej tij, tëmbli mund të mos jetë në gjendje ta zbërthejë atë, kështu që gurët e tëmblit mund të formohen dhe ndikojnë në jashtëqitje”, thotë dr. David Chengelis.

Studimi i botuar në “Science Direct” raportoi se kur tëmbli është e tejngopur me kolesterinë, formohen gurë në tëmbël.

Kur ka një pjesë të madhe të gurëve në fshikëzën e tëmthit, sasia e jashtëqitjes që arrin në zorrë zvogëlohet, e cila jo vetëm që mund të jetë jashtëzakonisht e dhimbshme, por gjithashtu shkakton një ndryshim në ngjyrën e jashtëqitjes.

Prandaj, nëse vëreni një ndryshim të caktuar të ngjyrës, mund të jetë një shenjë se niveli juaj i kolesterinës është shumë e lartë.

Nivele të larta të kolesterinës janë shkaktuar nga konsumimi i tepërt i yndyrave të ngopura, me nivelin e ulët të aktivitetit dhe gjendjeve gjenetike.

Arkiva

Kategoritë