Die, Jan 23, 2022
Banner Top
Banner Top
Nëse planifikoni të udhëtoni në Gjermani mbani në mend këto 9 gjëra të pazakonta

Bota është plot me ligje të pazakonta, kështu që është e ndaluar të përtypni çamçakëz në Singapor nëse nuk përshkruhet nga një mjek. Nuk lejohet pështyma, fryrja e hundës dhe urinimi në vende publike.

Në Shri Lanka, ju mund të ndëshkoheni nëse vendosni të bëni një selfie me një statujë të Budës dhe shumë shtete të Karaibeve, të tilla si Barbados, Shën Lucia dhe Shën Vincent, ndalojnë veshjen e rrobave maskuese. Edhe fëmijët nuk duhet të veshin këto rroba.

Por ka edhe ligje të pazakonta shumë më afër – ju nuk keni nevojë të shkoni në një kontinent tjetër – mjafton të udhëtoni në Gjermani:

Vrasja e grerëzave

Nëse vrisni një grerëz, gjermanët mund t’ju gjobisin keq. Edhe pse vrasja është e ndaluar, gjobat nuk akuzohen pothuajse kurrë.

Lidhja me biçikletë

Çiklizmi nën ndikimin e alkoolit (1.6 për qind ose më shumë) nuk lejohet në Gjermani. Ju mund të humbni patentën e shoferit dhe madje të bëni një test të vlerësimit psikologjik. Ata që dështojnë në provë mund të provojnë për vite me radhë se janë të shëndetshëm mendërisht para se të marrin përsëri patentën e shoferit.

Protestoni me maskë

Nëse vendosni të protestoni në Gjermani, mos e bëni me maskë në fytyrë sepse është e ndaluar me ligj. Nëse policët e maskuar ju shohin, ata mund t’ju arrestojnë.

Luftimi me jastëkë

Jastëkët mund të konsiderohen një armë potenciale ose pasive, shkruan Thelocal.de – ashtu si një jelek antiplumb, një armë e përdorur për vetëmbrojtje. Prandaj, kujdes pasi që dikush mos t’ju akuzojë për sulm.

Çdo zyrë duhet të ketë një dritare

Në Gjermani, çdo zyrë duhet të ketë një dritare në mënyrë që punonjësit të kenë ajër të mjaftueshëm. Kjo është gjithashtu në përputhje me të drejtat e punonjësve të cilët lejohen të punojnë vetëm në një mjedis të sigurt.

Shpimet të dielave

A keni fqinjë që bëjnë shpime të dielave? Epo, në Gjermani nuk duhet të të ndodhë sepse është e paligjshme. Përveç kësaj, është e ndaluar të hidhni shishe në koshat e riciklimit kur ju pëlqen – kjo nuk rekomandohet gjatë sezonit të festave.

Refuzimi i pastrimit të oxhaqeve

Pastruesit e oxhaqeve në Gjermani e kanë më të lehtë të hyjnë në shtëpi sesa policia, sipas Thelocal.de, sepse ligji parashikon që qytetarët nuk duhet t’u ndalojnë atyre hyrjen.

Ju jeni një polic

Mosrespektimi i rendit dhe ligjit mund t’ju kushtojë me gjoba. Nuk guxoni të bërtisni në publik. Prandaj është e mençur të dimë ndryshimin midis “du” dhe “Sie” në gjermanisht.

Këndimi i vargut të parë të himnit

Das Lied der Deutschen (“Kënga e Gjermanëve”) është himni kombëtar, i njohur në të gjithë botën si Deutschland, Deutschland über alles, i cili është i pari nga vargjet e shkruara nga August Heinrich Hoffmann von Fallersleben në vitin 1841.

Por meqenëse Partia Naziste e Hitlerit përdori këngën në përputhje me ideologjinë e saj dhe interpretoi vargun e parë si “Gjermania duhet të sundojë mbi të gjithë botën”, ishte e ndaluar ta përdorte për shkak të konotacionit negativ.

Megjithëse gjermanët nuk donin ta refuzonin këngën pasi ajo u krijua fillimisht në dëshirën për demokraci, ata e mbajtën atë si himn kombëtar, por lanë vetëm strofën e tretë.

Arkiva

Kategoritë