Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
“Mos ma moho të drejtën e lëvizjes”, 1 marsi – Dita ndërkombëtare e Përdoruesve të Karrocës

Me moton “Mos ma moho të drejtën e lëvizjes”, sot shënohet për herë të katërt dita ndërkombëtare e Përdoruesve të Karrocës në Kosovë.

Shoqata Handikos në Ferizaj ka njoftuar se me rastin e kësaj dite, do të mbahet parakalim në sheshin “Hyrë Emini” në Ferizaj, me fillim nga ora 11:30.

Sipas shoqatës përveç festës qëllimi i këtij parakalimi është edhe thirrja  për respektimin e një nga të drejtave themelore të njeriut, lëvizjen e lirë. Krejt kjo do të bëhet edhe duke shenjëzuar institucionet, rrugët dhe objektet tjera të komunës tonë të cilat nuk janë të qasshme për personat me aftësi të kufizuara.

Më tutje Handikos bënë thirrje për pjesëmarrje në këtë aktivitet si mbështetje për të gjithë personat me aftësi të kufizuara

Me moton “Mos ma moho të drejtën e lëvizjes”, sot shënohet dita ndërkombëtare e Përdoruesve të Karrocës.

Shoqata Handikos në Ferizaj ka njoftuar se me rastin e kësaj dite, do të mbahet parakalim në sheshin “Hyrë Emini” në Ferizaj, me fillim nga ora 11:30.

Sipas shoqatës përveç festës qëllimi i këtij parakalimi është edhe thirrja  për respektimin e një nga të drejtave themelore të njeriut, lëvizjen e lirë. Krejt kjo do të bëhet edhe duke shenjëzuar institucionet, rrugët dhe objektet tjera të komunës tonë të cilat nuk janë të qasshme për personat me aftësi të kufizuara.

Më tutje Handikos bënë thirrje për pjesëmarrje në këtë aktivitet si mbështetje për të gjithë personat me aftësi të kufizuara

Arkiva

Kategoritë