Sht, Mar 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Metoda të shpejta për shkrirjen e akullit në xhamin e makinës suaj

Çfarë do t’ju nevojitet ?

Shishe Ujë , uthull , alkool dhe kripë .

Dimri ka ardhur  edhe pse shumë njerëz i pëlqejnë aktivitetet e ndryshme që sjell dëbora – udhëtimi me patinazh, ski dhe snowboarding – dëbora gjithashtu sjell akull dhe kushte të rrezikshme për lëvizjen me atomjet.
Edhe pse ne nuk mund ta kontrollojmë motin, ne të paktën sigurohemi që makinat tona janë të sigurta për të ecur. Një nga mënyrat për ta bërë këtë është që të sigurohemi që i gjithë akulli të pastrohet nga xhamt  tona për një shikueshmëri të qartë.

Kjo sigurisht ndihmon për të nisur makinën tuaj herët për ta ngrohur atë nga brenda, por gjëja me  e “urryer”  për shoferët është  gërvishtja e xhamave te makinës . Siç rezulton, ekzistojnë disa mënyra shumë të thjeshta për të zbutur xhamin e makinës  tuaj duke përdorur vetëm disa përbërës të përbashkët .

Uji dhe uthull

Të gjitha që ju duhet është një shishe me llak, një shishe ujë dhe 3 shishe uthull për ta bërë këtë përzierje si  akull DIY. Shkundeni mirë për të siguruar që uji dhe uthull të jenë të përziera tërësisht, dhe pastaj në mënyrë të barabartë lani një sasi të mirë në xhamat  e ngrire  të makinës. Akulli gradualisht do të shkrihet! Mos kini frikë të aplikoni një shumë më të madhe  sipas nevojës derisa i gjithë akulli të zhduket.
Për ti shpëtuar vetes probleme në mëngjes, lyejeni përzierjen e uthullës dhe ujit në xhamin  tuaj gjatë natës për të parandaluar formimin e akullit .

Kujdes: Uthulla është acid, kështu që mund të hahet në bojë dhe të shkaktojë gropa të vogla në xhami. Sigurohuni të përdorni me përzierjen e sipërpërmendur dhe jo thjesht të derdhni uthull në  xhamin e makinës tuaj.

Kripë dhe Ujë

Kjo është një tjetër zgjidhje e thjeshtë për një xham të ngrirë  shumë . Një zgjidhje me ujë deti do të ngadalësojë, por me siguri do të shkrijë akullin tuaj, pasi që kripa ul pikën e ngrirjes së ujit. Megjithatë, nëse temperatura e ambjentit në natyrë është nën ngrirjen, mund të jetë më mirë të përdoret kripë guri, në krahasim me kripën e gjellës.

 Kujdes: Mos hidhni  kripë në  xhamin tuaj duke derdhur ujë të nxehtë, pasi kjo mund të thyejë xhamin tuaj. Merrni atë me ngadalë me ujë të ftohtë dhe kripë për rezultatet më të mira.

Hand wearing glove scratching ice from car window with frost in winter
deicer_lead2

icy-windshields-sl

Youtube

Arkiva

Kategoritë