Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Mënyra natyrale për ta luftuar depresionin

Depresioni, të bën të ndihesh i pashpresë.

Për depresion nuk nevojitet vetëm medikamente, por patjetër edhe terapi.

Janë shumë gjëra që ju mund t’i bëni për ta luftuar depresionin.

Për tu ndier më mirë ndiqni këto hapa:

Caktoni qëllime

Nëse jeni në depresion, ju duhet që ta mbani veten të zënë. Caktoni qëllime që i keni në ditë, javë e muaj dhe për asnjë arsye mos hiqni dorë nga ato.

Bëni ushtrime fizike

Ushtrimet fizike, e  motivojnë hormonin si endofrina, që është luftues natyral i depresionin. Ushtrimet fizike inkurajon trurin që të ndiheni pozitiv.

Ushqeheni mirë

Kur ushqeheni me ushqime të shëndetshme, ju automatikisht do të ndiheni më mirë.

Bëni diçka të re

Kur ndiheni në depresioni e urreni monotoninë e jetës. Kjo mund të ndodhë pasi me shumë mundësi janë pikërisht këto gjëra monotone që po ju bëjnë depresivë. Mirë është që të gjeni një hobi të ri dhe të filloni që të merreni me të./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë