Mar, Jan 25, 2022
Banner Top
Banner Top
Lidhshmëria e gjumit me shëndetin mendor

Kur nuk flini mjaftueshëm, kjo gjë ndikon në tërë emocionet tuaja.

Nëse pagjumësia vazhdon për gjatë, atëherë kjo mund të ndikojë në gjithë shëndetin mendor.

Gjumi është i rëndësishëm për të qenë gjatë ditës më të vëmendshëm, për rregullimin e emocioneve etj,

Gjumi i dobët është një faktor rreziku i njohur për zhvillimin e një sërë cështjes të shëndetit mendor.

Një studim që pasoi 979 të rinj në Michigan, zbuloi se pagjumësia shoqërohej me një rrezik katërfish më të lartë të depresionit 3 vjet më vonë.

Nga përmbledhja e hulumtimit gjeti prova që pagjumësia i parapriu zhvillimit të jo vetëm depresionit, por edhe crregullimeve bipolare dhe crregullimeve të ankthit. Studiuesit gjetën gjithashtu një lidhje midis pagjumësisë dhe një rreziku të shtuar të vetëvrasjeve.

Arkiva

Kategoritë