Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
Lëndimi traumatik i trurit dhe simptomat nga kjo goditje

Lëndimi traumatik i trurit zakonisht rezulton nga një goditje ose goditje e dhunshme në kokë ose trup. Një objekt që kalon nëpër indet e trurit, të tilla si një plumb ose një pjesë e copëtuar e kafkës, mund të shkaktojë gjithashtu dëmtim traumatik të trurit.

Lëndimi i lehtë traumatik i trurit mund të prekë përkohësisht qelizat tuaja të trurit. Lëndimet më serioze traumatike të trurit mund të rezultojnë në mavijosje, grisje të indeve, gjakderdhje dhe dëmtime të tjera fizike në tru. Këto lëndime mund të rezultojnë në komplikime afatgjata ose vdekje.

Lëndimi traumatik i trurit mund të ketë efekte të gjera fizike dhe psikologjike. Disa shenja ose simptoma mund të shfaqen menjëherë pas ngjarjes traumatike, ndërsa të tjera mund të shfaqen ditë ose javë më vonë.

Lëndim i lehtë traumatik i trurit

Shenjat dhe simptomat e dëmtimit të lehtë traumatik të trurit mund të përfshijnë:

Simptomat fizike

Dhimbje koke

Nauze ose të vjella

Lodhje ose përgjumje

Probleme me të folurit

Marramendje ose humbje e ekuilibrit

Simptomat shqisore

Probleme shqisore, të tilla si shikimi i paqartë, zhurma në veshë, një shije e keqe në gojë ose ndryshime në aftësinë për të nuhatur

Ndjeshmëria ndaj dritës ose zërit

Simptoma njohëse, të sjelljes ose mendore

Humbje e vetëdijes për disa sekonda deri në disa minuta

Nuk ka humbje të vetëdijes, por një gjendje e të qenit i trullosur, i hutuar ose i çorientuar

Probleme me kujtesën ose përqendrimin

Ndryshimet e humorit ose ndryshimet e humorit

Ndjeheni në depresion ose ankth

Vështirësi për të fjetur

Të flesh më shumë se zakonisht/ mayoclinic

Arkiva

Kategoritë