Mar, Maj 17, 2022
Banner Top
Banner Top
Ky ushqim largon erën e keqe të gojës

Rrepkat janë plot me vitamina dhe minerale si bakër, mangan, kalium, vitamina C, K dhe B6, si dhe përmbajnë kalcium, hekur, fosfor, zink dhe natrium

Vetitë e tyre shëruese janë shumë të njohura dhe këto perime janë përdorur për të trajtuar shumë sëmundje edhe para ardhjes së ilaçeve, dhe shumë ende i përdorin ato sot si një alternativë ndaj mjekësisë moderne.

Ato kanë veti antibakteriale dhe antifungale, por ndihmojnë edhe me problemet e frymëmarrjes, veçanërisht kollën dhe astmën.

Ato stimulojnë sekretimin e mukusit nga organet e frymëmarrjes.

▪ Janë një diuretik natyral.
▪ Në verdhëz, ato normalizojnë prodhimin e bilirubinës.
▪ Stimulojnë prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut.
▪ Janë të mira për humbje peshe sepse kanë pak kalori dhe shumë fibra.
▪ Përmirësojnë tretjen.
▪ Zvogëlojnë rrezikun e inflamacionit të traktit urinar.
▪ Ndikojnë për veshka të pastra.
▪ Largojnë erën e keqe të gojës.
▪ Lehtësojnë dhimbjet menstruale.
▪ Farat e rrepkës ndihmojnë kundër vitiligos.

Arkiva

Kategoritë