Die, Jan 23, 2022
Banner Top
Banner Top
Ky ushqim ka më shumë kalcium sesa një gotë qumësht

Prindërit tanë padyshim dinin diçka kur na inkurajuan të pimë shumë qumësht për kocka më të forta si fëmijë.

Sidoqoftë, tani që jemi më të vjetër ne duhet të gjejmë mënyra të tjera për të futur më shumë kalcium dhe vitaminë D në dietën tonë për të shmangur humbjen e masës ose densitetit të kockave, të cilat mund të çojnë në thyerje.

Epo, do të habiteni kur të dini se ka një ushqim që është më i lartë në kalcium se qumështi dhe mund të jetë në kuzhinën tuaj tani: sardelet!

Kuzhinierja e famshme dhe dietologia e certifikuar Serena Poon, tregon më shumë se si sardelet janë një burim i shkëlqyer i këtij minerali që mbron kockat e plakura. Së pari, ajo përmend se gratë mbi 50 vjeç duhet të konsumojnë 1,200 miligram kalcium në ditë për të mbajtur kockat e tyre të forta dhe për të ndihmuar në parandalimin e osteoporozës.

Një kënaçe sardele përmban rreth 350 miligram kalcium (rreth 29 për qind e marrjes së rekomanduar për një grua mbi 50 vjeç). Ndërsa, ajo vëren se një filxhan me qumësht përmban rreth 276 miligram kalcium (rreth 23 për qind e marrjes së rekomanduar për një grua mbi 50 vjeç).

Një studim i botuar në Journal of Osteoporosis e lidhi konsumimin e tyre shpesh me një rrezik më të ulët të frakturave me kalimin e kohës, sepse acidet yndyrore të kalciumit dhe omega-3 punojnë për të rivendosur metabolizmin e kockave.

Ky është çelësi për ruajtjen e strukturës së shëndetshme të kockave ndërsa plakemi.

Arkiva

Kategoritë