Enj, Maj 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Ky është vendi që mund të mos “kthehet në normalitet” deri vitin tjetër

Kryeministrja e Skocisë Nicola Sturgeon ka thënë se nuk do të ketë ndryshime në kufizimet e koronavirusit në afat të shkurtër, duke paralajmëruar se një “rikthim i plotë” mund të mos ndodhë deri vitin e ardhshëm.

“Distanca sociale dhe kufizimi i kontaktit tonë me të tjerët do të jetë një fakt i jetës për një kohë të gjatë – sigurisht derisa trajtimet dhe në fund të fundit një vaksinë të ofrojë zgjidhje të ndryshme. Pra, kjo do të thotë ndoshta për pjesën tjetër të këtij viti – dhe ndoshta edhe më gjerë, ”tha Sturgeon.

Qeveria skoceze publikoi kuadrin e saj për të shpjeguar se si do të vendosë nëse do të lehtësojë masat e ndryshme të futura për të frenuar përhapjen e koronavirusit.

“Vlerësimi ynë është që tani nuk është koha e duhur për të pushuar kufizimet,” thuhet në dokument. “Gjatë javëve të ardhshme, bazuar në provat dhe këshillat e ekspertëve, do të merren parasysh një numër opsionesh – jo të gjitha mund të zgjidhen”.

Sturgeon thase edhe nëse disa masa janë lehtësuar, është e mundur që ato do të duhet të rivlerësohen nëse shpërthimi përkeqësohet.

Youtube

Arkiva

Kategoritë