Pre, Gus 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Kur duhet të bëni një Pap test ?

Duke filluar nga mosha 21 vjeç, të gjitha gratë duhet të kontrollohen për kancerin e qafës së mitrës me një Pap test.

Ky test përfshin marrjen e një kampioni të qelizave të qafës së mitrës dhe ekzaminimin e tyre për qeliza potencialisht kanceroze.

Zbulimi i hershëm i kancerit të qafës së mitrës me një test Pap ju jep një shans më të madh për shërim.

Një Pap test mund të zbulojë gjithashtu ndryshime në qelizat e qafës së mitrës që sugjerojnë se kanceri mund të zhvillohet në të ardhmen. Zbulimi i hershëm i këtyre qelizave anormale është hapi juaj i parë në ndalimin e zhvillimit të mundshëm të kancerit të qafës së mitrës.

Kur duhet të bëni një Pap test ?

Këto teste duhet të kryhen çdo 2-3 vjet. Nëse nuk keni bërë një Pap-test për disa vite, është mirë që ta bëni një para se të mbeteni shtatzënë.

Në këtë mënyrë, nëse keni nevojë për trajtim, nuk do të keni nevojë të vononi deri pas lindjes.

Disa gra nuk do të kenë qenë në kontakt me një ofrues të kujdesit shëndetësor dhe nuk do të kenë bërë një test Pap përpara shtatzënisë. Në këtë rast, pap testi mund të bëhet në mënyrë të sigurt gjatë shtatzënisë. 

Youtube

Arkiva

Kategoritë