Pre, Maj 20, 2022
Banner Top
Banner Top
Këto 4 lloje ushqimesh që nuk duhet të ruhen kurrë në raftin e sipërm të frigoriferit

Për një shëndet të mirë, është e rëndësishme të hani një shumëllojshmëri ushqimesh të stinës – fruta, perime, drithëra, mish, qumësht, vezë.

Është gjithashtu e rëndësishme të ndani ushqimet në mënyrë të sigurt, në mënyrë që të mos kontaminoni bakteret potencialisht të dëmshme.

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), ju rrezikoni sa herë që vendosni një lloj ushqimi në raftin e sipërm të frigoriferit. Ky gabim ndikon në përhapjen e baktereve dhe zhvillimin e sëmundjeve ushqimore.

Asnjëherë nuk duhet të ruani mishin e kuq të papërpunuar, mishin e shpezëve, peshkut dhe ushqimet e detit në raftin e sipërm të frigoriferit.

“Mbani frutat dhe perimet larg mishit të papërpunuar, shpezëve dhe ushqimeve të detit, jo pranë apo poshtë tyre. Mishi i papërpunuar mund të lëshojë lëngje që mund të përmbajnë mikrobe”, paralajmërojnë ekspertët.

Paketat ushqimore të pahapura duhet të gjenden në raftin e sipërm, produktet e qumështit duhet të mbahen të ndara nga frutat dhe perimet, dhe mishi, shpezët dhe frutat duhet të ruhen në raftin e poshtëm

Arkiva

Kategoritë