Mër, Qer 29, 2022
Banner Top
Banner Top
Kafeja mund të ndikojë në rritjen e kolesterolit

Shumica e studimeve mbi kafenë dhe ndikimin e saj në shëndet tregojnë se sasitë e moderuara (katër filxhanë ose më pak në ditë) mund të jenë të mira për shëndetin tuaj të përgjithshëm, megjithatë, më shumë se katër filxhanë janë lidhur me një rrezik më të madh të vdekjes nga sëmundjet e zemrës.

Megjithëse kafeja e zier nuk përmban kolesterol aktual, ajo përmban komponime kimike që mund të rrisin nivelet e kolesterolit.

Diterpenet në kafe shtypin prodhimin e substancave të përfshira në ndarjen e kolesterolit nga trupi, gjë që shkakton rritjen e kolesterolit.

Studimet sugjerojnë se kafeja e menjëhershme ose e tretshme, praktikisht nuk përmban diterpene dhe prandaj rekomandohet për ata që shqetësohen për nivelet e tyre.

Arkiva

Kategoritë