Hën, Nën 29, 2021
Banner Top
Banner Top
Japonia lehtëson kushtet e karantinës për biznesmenët e vaksinuar

Japonia do të lehtësojë kushtet e karantinës për hyrjet në vend për biznesmenët që kanë marrë vaksinën kundër COVID-19.

Me rregulloren aktuale që zbatohet në vendin ku COVID-19 vazhdon ndikimin e tij, biznesmenët futen në karantinë për 10 ditë pas hyrjes së tyre në Japoni.

Sipas lajmit të agjencisë Kyodo, qeveria do të ulë në 3 ditë afatin e karantinës për biznesmenët që hyjnë për një afat të shkurtër në vend dhe të cilët kanë marrë vaksinën kundër COVID-19.

Kompanitë me të cilat biznesmenët janë të lidhur do të njoftojnë autoritetet japoneze për aktivitetin e tyre të biznesit brenda vendit 7 ditë pas karantinës. Në rregulloren e re që do të hyjë në fuqi nga 8 nëntori do të pranohen vaksinat e miratuara nga Ministria japoneze e Shëndetësisë.

Arkiva

Kategoritë