Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Irlanda shembull: Kryeministri i bashkohet mjekëve për të luftuar CoVid-19

Kryeministri i Irlandës Leo Varadkar do të kthehet në punë si mjek për të ndihmuar në luftën kundër koronavirusit.

Ai do të bashkohet me shërbimin shëndetësor irlandez një herë në javë, ndërsa vazhdon të udhëheqë qeverinë.

Varadkar është një mjek i trajnuar dhe ka punuar si mjek i përgjithshëm para se të futej në politikë.

“Shumë nga familja dhe miqtë e [Varadkar] janë duke punuar në shërbimin shëndetësor. Ai donte të ndihmonte edhe në një mënyrë të vogël,” tha një zëdhënës i qeverisë.

Ai thuhet se është lideri i parë i BE që u bashkua në vijën e parë të pandemisë COVID-19.

Ka gati 5,000 raste të COVID-19 në Irlandë dhe 158 kanë vdekur për shkak të sëmundjes.

Youtube

Arkiva

Kategoritë