Mër, Maj 31, 2023
Banner Top
Banner Top
Gjumi i tepërt shton rrezikun për sulm në tru

Ekspertët kinez, kanë konstatuar që personat në moshën 60 vjecare që flenë shumë, rrisin rrezikun për të pasur goditje në tru.

Sipas tyre, lodhja e tepërt por edhe gjumi i tepër është tejet i dëmshëm për shëndetin.

Hulumtuesit kanë studiuar të dhënat e më shumë se 30 mijë personave mbi moshën 60 vjecare, dhe këto të dhëna i kanë ndjekur për gjashtë vjet.

Nga këto të dhëna u kuptua, që personat që flinin gjatë ditës së paku një orë e gjysmë, kishin 25 përqind më shumë rrezik nga goditjet në tru krahas atyre që nuk flinin gjatë ditës./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë