Enj, Maj 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Erëzat më të mira për shëndetin

Përdorimi i erëzave dhe barërave kanë pasur një rëndësi të pabesueshme në histori.

Më shumë ato janë përdorur për qëllime mjekësore sesa në kuzhinë.

Shkenca moderne tani ka treguar se shumë prej tyre kanë përfitime shëndetësore.

Më poshtë keni 10 erëzat më të shëndetshme në botë:

Kanella ul nivelin e sheqerit në gjak dhe ka një efekt të fuqishëm anti-diabetik.

Menta lehtëson dhimbjet në zorrë dhe mund të ulë të vjellurit.

Turmerik përmban curcumin, një substancë me efekte të fuqishme anti-inflamantore.

Basili lufton infeksionet dhe rrit imunitetin.

Xhenxhefili mund të trajtojë të vjellat dhe ka përbërës anti-inflamatorë.

Fenugrek përmirëson kontrollin e sheqerit në gjak.

Rozmarina mund të mund të ndihmojë të parandalojë alergjitë dhe sëmundjet në hundë.

Hudhra mund të luftojë sëmundjen dhe të përmirësojë shëndetin e zemrës.

Arkiva

Kategoritë