Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
Ekspertët zbulojnë se si të pastroni kokën e dushit shpejt dhe thjeshtë

Banjat janë lehtësisht një nga dhomat më të dëmshme në shtëpi dhe ne mund të kalojmë orë të tëra duke u siguruar që çdo sipërfaqe të shkëlqejë.

Por a e dini se mund të harroni një vend? Po, pavarësisht se keni fshirë çdo sipërfaqe në banjën tuaj, ndoshta po harroni të pastroni kokën e dushit.

Dhe në fakt duhet ta bëni një herë në javë për të shmangur grumbullimin e gurëve që mund të rezultojnë në probleme hidraulike, sipas ekspertëve në Martha Stewart.

Produktet që ju nevojiten për ta bërë atë të pastër do t’ju kushtojnë shumë pak.

Uthull

Për një kokë dushi si të re, ju duhet vetëm pak uthull të bardhë, një qese plastike dhe një furçë dhëmbësh, sipas hidraulikut Gerald Carpenter. Së pari, ju dëshironi të mbushni qesen plastike me uthull dhe zhytni kokën e dushit ende të ngjitur në qese dhe sigurojeni atë me një brez gome.

Më pas, thjesht lëreni të zhytet për të paktën katër orë në mënyrë që çdo depozitë minerale të zbutet. Pas një zhytjeje të gjatë, hiqni kokën e dushit nga çanta dhe derdhni ujë të nxehtë për ta shpëlarë të gjithën. Së fundi, fërkoni pjesën e jashtme të kokës së dushit me një furçë dhëmbësh dhe sigurohuni që të fshihet i gjithë guri para se të kaloni me ujë të nxehtë për herë të fundit.

Sodë buke

Së fundmi, soda e bukës është një tjetër mënyrë efektive për të pastruar kokën e dushit me çmim të lirë. Së pari, bëni një pastë duke përzier gjysmë filxhani sodë buke me ujë të mjaftueshëm për t’i dhënë asaj një konsistencë të ngjashme me pastë dhëmbësh.

Më pas, shpërndajeni pastën mbi kokën e dushit dhe lëreni të qëndrojë për 30 minuta. Përfundoni pastrimin duke e fërkuar pastën me një leckë, më pas shpëlajeni dhe kështu, do të keni një kokë dushi të pastër me shkëlqim.

Arkiva

Kategoritë